6 Şubat 2014 Perşembe

Yarış Sonrası 1/ After the Race 1

Ödül töreninin ve gösteri sürüşünün ardından organizasyonun tamamlanacağı, yarış sonrası ilk günümüzdeyiz. Sabah yapılan gösteri sürüşüne aracımız hareket edemediği için katılamıyoruz. Gösteri başladığı süreçte biz de aracımızı sergilendiği alandan kaldırıp son hatıra pozlarımızı çektiriyoruz.



Akşamüzeri yapılacak tören öncesi küçük bir şehir turuyla etrafı keşfe çıkıyoruz. Zaten küçük bir şehir ancak yapısı, insanları ve festival tadındaki ortamıyla her şey oldukça keyifli gözüküyor. Bir hafta içinde 3000 kilometre yaparak adeta ekvator ikliminden kutup iklimine gelen bizler için hava çok soğuk ancak pek çok kişi için yazdan kalma günler yaşanıyor.



Akşamüzerine doğru ödül törenine gidiyoruz. Törenin yapıldığı alan, girişteki hazırlıklar ve tüm ekiplerin tekrar bir araya gelişi güzel görüntüler ortaya çıkartıyor. İyi ya da kötü bir şekilde orada bulunan, o havayı soluyan her ekip gibi biz de mutluyuz. Girişte hatıra pozumuzu çektirerek salona geçiyoruz.



Gösteri geleneksel Aborjin dansı, peşi sıra yarış komitesi ve sponsorların konuşmalarıyla başlıyor. Ödüller her klasman için ayrı ayrı ekipler anons edilerek ve sahneye çıkartılarak veriliyor. Bizim klasmanımızın birincisi Delft Üniversitesinin Nuna Takımı oluyor. İkinci Tokai Üniversitesi ve üçüncü de yine bir Hollanda ekibi olan Twente Üniversitesi oluyor. Bizler toplamda 1613 km yol yaparak yarışı 17.likle tamamlıyoruz.



Tüm diğer güneş arabası ekiplerini ve özellikle kendi klasmanlarında başarı gösteren Türk ekibi Solaris’i içtenlikle tebrik ediyoruz. Kendi adımıza aldığımız pek çok ders ve tecrübe için mutlu, gelecekte çok büyük başarılar elde etmemizin kaçınılmaz olduğu fikriyle ileri dönük umutluyuz.

Tören sonunda tüm ekipler hatıra için tshirt, polar ve benzeri değişime müsait kıyafetlerini farklı ekiplerle değiştiriyorlar. Bizler de pek çok ülkenin pek çok ekibinden aldığımız hatıralarla salondan keyifle ayrılıyoruz. 



Ertesi gün eşyaların gönderi için kolilenmesi işlemi öncesi,  günün bundan sonrasını dinlenerek ve yorgunluk atarak geçirmek üzere alandan ayrılıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder