1 Ekim 2013 Salı

Yarış Öncesi – Darwin’de 2. Gün / Prior to Race – Darwin Day 2


Hidden Valley’de gün bizim için 8.30’da başlıyor. Günün ilk ışıklarıyla atölyeye gelen ekip padokta yaptığı kahvaltının ardından çalışmaya başlıyor. Temel olarak akü kutusu üzerinde çalışan ekip, testler öncesi diğer alanlarda da en iyiye ulaşmaya çalışıyor.

We opened our paddock at 8.30 and started working after breakfast. The teams primary objective was building the battery box while improvements were done in all areas.



Malzemelerin açılması ve kontroller sonrası ihtiyaçları belirleniyor ve alışveriş için çevredeki en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Bunnings’e gidiyoruz. Bizim için her daim kurtarıcı olacağı belli olan Bunnings’ten öncelikli ihtiyaçlarımızı temin ediyoruz.

After unpacking and checking what we have, we formed a shopping list. In order to supply our needs we went to one of the biggest warehouses in Darwin; Bunnings.

Avustralya yolculuğu öncesi, gerekli olması muhtemel yaklaşık 700kg envanterimizi Turpex ile kargolamıştık. Bu 700kg’ı belirlemede bizim için temel kriter Darwin’de bulunması zor ya da imkansız olabilecekler veyahut maddi olarak alımı bizi zorlayacak olanlardı. Kısaca ağırlığına bağlı gönderi bedelini baz alarak eğer göndermek ürünü direk almaktan daha ekonomik olacak ise göndermeyi tercih etmiştik. Bir çok anlamda bu fikrimizde haklı olduğumuzu Bunnings ziyaretimizde bir kez daha görmüş olduk, fakat yanı sıra bazı ürünlerin ise beklediğimizden çok daha uygun olduğunu veya bulunmasını muhtemel bulmadığımız pek çok ürünün de bulunabildiğini gördük. Gelecek seneler için bu fiyat değer skalasından önemli olabilecek örnekleri not aldık.

Before our journey has begun to Australia, we sent some of our equipment to Melbourne,nearly 700kilograms, via Turpex. While we were deciding which ones to send and which ones to buy from Australia, we determined the products that would be hard to get from here. Roughly in accordance with the price/weight ratio we brought the products that would worth it. During our visit in Bunnings, we concluded that we have done the right thing by bringing the equipment with us because most of the products were more expensive compared to Turkey. However contrariwise some of the products were cheaper than we expected. We have taken some notes in order to have a better judgement in the following years.




Darwin’e adaptasyon ve ekibin araç üzerindeki kontrolleriyle geçen günün ardından yeni güne dinç başlamak üzere eşyalarımızı düzenleyip hostelimize geçiyoruz.

After another day with improvements in the car and trying to adapt to Darwin, we went back to our hostel to get a good sleep.




1 yorum:

  1. Sevgili Arıba Dostlarım. Sizi fırsat buldukça buradan takip ediyorum. İşlerin yolunda gitmesine çok sevindim. Umarım sonuna kadar hiç aksilik yaşamadan tamamlarsınız. Dualarımız sizlerle, bizleri bu platformdan da olsa mutlaka bilgilendiriyor olun. Çünkü gerçekten sizlerden gelen her haberle mutlu oluyor, gurur duyuyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar. Fatih Taş

    YanıtlaSil