28 Eylül 2013 Cumartesi


Yarış Öncesi - Sidney - / Prior to Race - Sydney -


Kuşbakışı Sidney manzarası / Overview to Sydney

Melburn'de araç, eşya teslimini ve erzak stoğunu tamamlayan ekip için artık her şey yolunda.. Geriye kalan tek şey ekibin Darwin'de buluşması. Bu buluşma öncesi ziyaret duraklarımızdan 2.si, Avustralya'nın en kalabalık şehri Sidney'deyiz. 19 Eylül akşamı şehre iniş yapıyoruz ve sonunda aydınlık gökyüzü bizi karşılıyor.

The team was set with the customs being cleared, equipment being delivered and also we has the stock for our journey! The only thing left was to meet with the rest of the team in Darwin. Before this meeting, we went to the 2nd most crowded city in Australia;Sydney. We have landed to the city in the 19th of September in the afternoon and the blue sky welcomes us.


Sidney'de geçirdiğimiz haftanın son mesai gününde Sidney Konsolosluğumuza ziyarette bulunarak güne başladık, kendileri Sidney'e yolculuğumuzun ilk anından itibaren alaka gösterek yolculuğumuzu takip etmiş, bununla kalmayarak Sidney konaklama masraflarımızın karşılanmasını sağlayarak  bütçemize destekte bulunmuşlardır. Böylesine sıcak bir karşılayış ve destek için Sidney Başkonsolosumuz Sayın Gülseren Çelik'e ve Muavin Konsolosumuz Cafer Işık'a  alaka ve desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.
We have started our last weekday by visiting the Turkish consulate in Sydney, who have taken an interest in our trip to Sydney from the beginning. They have been also very kind to us by taking care of our accommodation We are thanking consul general Gülseren Çelik and vice concul Cafer Işık for this warm welcome and their support.



Sidney Türk Konsolosluğu/ Sydney Turkish Consulate

Sidney'e ziyarette bulunan her turist gibi biz de Opera binası ve Harbour Bridge gibi tipik yerleri ziyaret etmenin yanında her Türk turist için gidip görülesi olan Türk mahallesini de ziyaret ettik. Herkesin az çok Türkçe bildiği bu küçük mahalleden seyahatimiz boyunca özlenebilecek Türk lezzetlerinden satın aldık.

As every tourist in Sydney we have visited the Opera House and Harbour Bridge along with the Turkish neighborhood. We have bought some traditional Turkish tastes as well for our journey.


(Türk Mahallesi'nden 2 fotoğraf /2 pictures from Turkish neighborhood )

Sidney refah düzeyi son derece yüksek bir şehir ve dolayısıyla herkesin kendi aracı var ve Melburn gibi şehri boydan boya dolaşan tramları yok, haliyle tüm işlerinizi ya taksiyle ya da nasıl gideceğinizi bilen bir Sidneyli'yle yapmalısınız. Bizi bu gereksinimden kurtararak bütün yolculuğumuz boyunca bize eşlik eden ve şehri tanımamıza yardımcı olan Royal in Black'in yöneticisi Sayın Bülent Günay'a çok teşekkür ediyor, kendisini ilk Türkiye ziyaretinde ağırlamayı umuyoruz.
A UBS survey ranks Sydney as 7th in the world in terms of net earnings consequently all households have its own car and the public transportation is limited so in order to do sightseeing by yourself , you have to own a car. We are thanking the administrator of Royal in Black company; Bülent Günay for accompanying us during our visit and showing us around. We hope to host him in our workshop in his first visit to Turkey.

"Sydney Harbour"

22 Eylül cumartesiyi pazara bağlayan gece Türkiye saatiyle 00.40'ta İstanbul Atatürk Havalimanından yola çıkan teknik ekibimizle Darwin'de buluşmak için biz de pazar günü sabah uçağa biniyoruz ve geride güzel ilişkiler bırakıp tekrar görüşmeyi umarak Darwin'e geçiyoruz..
On Sunday we got on the plane to Darwin, knowing that we have made great contacts, in order to meet our technical team. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder