Darwin’de 3. günümüzdeyiz. İşler artık çok
daha hızlı yürütülüyor ve ekip için sona çok daha yakınız. Sabah World Solar
Challenge komitesini arıyoruz ve ertesi gün yola çıkış izni alabilmek için
gerekli kontrollere girmek üzere gelmeleri için davette bulunuyoruz.
On our
3rd day in Darwin, we were getting more used to our routine works. We contacted
Northern Territory in order to get a temporary license.
Gün içinde devam eden en önemli çalışmamız
aküler ve akü kutusuyla alakalı.. Güvenlik dolayısıyla tedbirleri arttırıyoruz.
Hassas çalışmalara rağmen birkaç ufak aksaklık peşimizi bırakmıyor. Neyse ki
çok ciddi bir sorunumuz yok, hızlıca toparlayacak şekilde çalışmaya devam
ediyoruz.
During the day our work was mainly about the
battery box.. We took safety measures but despite our precise work we faced
some troubles. Fortunately, we had some minor issues that we could fix.
Darwin’de yerleştiğimiz bu padokta günde
yaklaşık 12 saat geçiriyoruz, dolayısıyla bu padoğun bizim için bir yaşam alanı
halinde gelmesi zorunlu.. Haliyle teknik çalışmalar haricinde, padokta günlük
yaşamın devamı için de bazı çalışmaların da yapılması gerekiyor. Aldığımız
erzaklardan oluşturduğumuz mutfakta günde 3 öğün yemek pişiriyoruz. Yemek bulaşık
için belli bir düzen takip ediyoruz ve bu düzen içerisinde temel işlerimizi
yürütüyoruz.
On
average we spend 12 hours in our new workshop. So preparing meals here, becomes
a part of our daily routine. We cook 3 meals each day and organize the cooks
and dishers for each day.
Çarşamba günü için örnek yemek menümüz;
Sabah; Kaşarlı tost + kızarmış ekmek ve
sınırsız reçel ( Anatolian sponsorluğundan J )
Öğlen; Şinitzelli kaşarlı sandviç ve gazlı
içecek
Akşam; Dilimlenmiş domatesli soslu makarna
Our menu on wednesday
Breakfast; Toast with cheese and unlimited
jam( Thanks to Anatolian Foods )
Lunch; Chicken shnitzel sandwich with cheese
and fizzy drink
Dinner; Pasta with tomato sauce (Again with
the sponsorship of Anatolian Foods)
Yemek için oluşturduğumuz menüler genellikle
Anatolian Foods’tan aldığımız yiyeceklerden oluşturulan özel menüler.
Böylelikle Darwin’den parayla aldığımız harici ürünleri minimize edip mümkün
olduğunca stoktan yiyerek harcamalarımızı düşürüyoruz.
Our menus are based on the products Anatolian
Food has given us so that we minimize
the things we have to buy and lower our expenses.
Harici olarak söylemek gerekirse
Avustralya’nın yemek kültürü yok denecek kadar az, bunun yanında olan birkaç geleneksel
yemeklerinin de pek damak tadımıza uyduğu söylenemez. Bizim için kolaylık ve
maliyet odaklı hazırlanmış bu menüyle akşam yemeği zamanı.. Hepinize dünyanın
neresinde günün hangi saatindeyseniz o öğün için afiyet olsun diyoruz J
Other than these Australia cuisine is really
weak compared to Turkey. There a few traditional bakeries but the taste is very
different than ours. As we wrote this on dinner time, we would like to say “Enjoy
your meal” to everyone who is reading.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder