1 Ekim 2013 Salı

Yarış Öncesi – Darwin’de 3. Gün / Prior to Race – Darwin Day 3


Darwin’de 3. günümüzdeyiz. İşler artık çok daha hızlı yürütülüyor ve ekip için sona çok daha yakınız. Sabah World Solar Challenge komitesini arıyoruz ve ertesi gün yola çıkış izni alabilmek için gerekli kontrollere girmek üzere gelmeleri için davette bulunuyoruz.

On our 3rd day in Darwin, we were getting more used to our routine works. We contacted Northern Territory in order to get a temporary license.






Gün içinde devam eden en önemli çalışmamız aküler ve akü kutusuyla alakalı.. Güvenlik dolayısıyla tedbirleri arttırıyoruz. Hassas çalışmalara rağmen birkaç ufak aksaklık peşimizi bırakmıyor. Neyse ki çok ciddi bir sorunumuz yok, hızlıca toparlayacak şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

During the day our work was mainly about the battery box.. We took safety measures but despite our precise work we faced some troubles. Fortunately, we had some minor issues that we could fix.



Darwin’de yerleştiğimiz bu padokta günde yaklaşık 12 saat geçiriyoruz, dolayısıyla bu padoğun bizim için bir yaşam alanı halinde gelmesi zorunlu.. Haliyle teknik çalışmalar haricinde, padokta günlük yaşamın devamı için de bazı çalışmaların da yapılması gerekiyor. Aldığımız erzaklardan oluşturduğumuz mutfakta günde 3 öğün yemek pişiriyoruz. Yemek bulaşık için belli bir düzen takip ediyoruz ve bu düzen içerisinde temel işlerimizi yürütüyoruz.

On average we spend 12 hours in our new workshop. So preparing meals here, becomes a part of our daily routine. We cook 3 meals each day and organize the cooks and dishers for each day.



Çarşamba günü için örnek yemek menümüz;
Sabah; Kaşarlı tost + kızarmış ekmek ve sınırsız reçel ( Anatolian sponsorluğundan J )
Öğlen; Şinitzelli kaşarlı sandviç ve gazlı içecek
Akşam; Dilimlenmiş domatesli soslu makarna

 Our menu on wednesday
Breakfast; Toast with cheese and unlimited jam( Thanks to Anatolian Foods )
Lunch; Chicken shnitzel sandwich with cheese and fizzy drink
Dinner; Pasta with tomato sauce (Again with the sponsorship of Anatolian Foods)

Yemek için oluşturduğumuz menüler genellikle Anatolian Foods’tan aldığımız yiyeceklerden oluşturulan özel menüler. Böylelikle Darwin’den parayla aldığımız harici ürünleri minimize edip mümkün olduğunca stoktan yiyerek harcamalarımızı düşürüyoruz.

Our menus are based on the products Anatolian Food has given us  so that we minimize the things we have to buy and lower our expenses.

Harici olarak söylemek gerekirse Avustralya’nın yemek kültürü yok denecek kadar az, bunun yanında olan birkaç geleneksel yemeklerinin de pek damak tadımıza uyduğu söylenemez. Bizim için kolaylık ve maliyet odaklı hazırlanmış bu menüyle akşam yemeği zamanı.. Hepinize dünyanın neresinde günün hangi saatindeyseniz o öğün için afiyet olsun diyoruz J

 Other than these Australia cuisine is really weak compared to Turkey. There a few traditional bakeries but the taste is very different than ours. As we wrote this on dinner time, we would like to say “Enjoy your meal” to everyone who is reading.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder