2 Ekim 2013 Çarşamba

Yarış Öncesi – Darwin 6. Gün / Prior to Race – Darwin Day 6


Oldukça sıcak bir Darwin sabahına uyanıyoruz. Güneş tüm yakıcılığını almışken, gözeleri gün boyu güneşe doyurmak ve enerji ölçümü yapmak için ideal zamandayız. Sabah padoğa varır varmaz ölçümleri başlatmak için uygun düzenek ve sistemi kuruyoruz. Üst kabuk tutucularımız görece az portatif, dolayısıyla yarıştaki checkpoint noktaları için ekip arkadaşlarımız bu görevi üstenecekler gibi gözüküyor, ancak şu an herkesin harici işi olması dolayısıyla ölçümler sabit konuma göre alınıyor.

On day 6, we had a sunny sky in Darwin as usual. As we went to our paddock we position our top shell in order to log some measurements. 


Hafta sonunun gelmesiyle salı günü başlayacak kontroller için takımlar Hidden Valley’e gelmeye başladılar. Elbette gelen takımların çoğu padokları dolaşarak hem tanışıyor, hem de bilgi paylaşımında bulunuyorlar. Bu takımlardan pek çoğu padoğumuzu ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundular, aşağıda Tokai Üniversitesi Güneş arabası takımı ve Blue Sky Güneş arabası takımının padoğumuzu ziyaretinden görselleri görebilirsiniz.

Since there were a couple of days were left for scrutineering most of the teams came to their paddock to Hidden Valley. While unpacking their stuff they didn’t leave out to share mutual knowledge. Most of the teams stopped by in our paddock. Below, you can see our pictures with Tokai Solar Car Team and Blue Sky Solar  Team.






Takımların gelişiyle iyiden iyiye kalabalıklaşan Hidden Valley için WSC komitesinin hazırlıkları da hızlandı başta sadece kapıda bir yazıdan ibaret olan üniversite ve takım adımız, sonunda panoya eklenerek hem ön hem de arka duvarımızdaki yerini aldı.

Since most of the teams were settling to their paddocks, World Solar Challenge committee speed up their work as well. Whereas we only had our name on the door the previous week, we had our own boards on both sides of our paddock.





Yemek konusunda maliyet ve zaman odaklılık sebebiyle hep pratik yemeklerden yanaydık. Ancak protein olarak sürekli tavuk türevi tüketmek bir müddet sonunda kırmızı et ihtiyacını arttırdı. Hal böyle olunca aradığımız tatta et bulamamaktan geleneksel lezzet köfteye yönelmeye karar verdik. Elbette ki hazır köftelerde de aradığımızı bulamayacağımızı bildiğimizden köfteyi kendimiz yapmalıydık, ancak bu normal şartlarda dahi kolay olmayan iş, bu koşullar altında bir kat daha zor olacaktı. Sonunda, her daim ekibe desteğini esirgemeyen ekip arkadaşımız Aykut Önol’un babası Sayın Hürriyet Önol’un spesiyel köfte tarifi ve Aykut’un tartışmasız büyük emeğiyle geceyi Türk usulü köfte patates ile tamamladık.

When it came to dinner we always had same limited options and we were eating chicken in order to get some protein. We decided that we all need to have some red meat but we were afraid to buy prepared meals. We concluded that we should make our own meatballs in our own traditional way. After all, Dear Hürriyet Önol showed his support ,like always, and shared his own special meatball recipe with us and with great efforts of Aykut we had the best meal so far; Turkish meatball and chips J



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder