Oldukça sıcak bir Darwin sabahına uyanıyoruz.
Güneş tüm yakıcılığını almışken, gözeleri gün boyu güneşe doyurmak ve enerji
ölçümü yapmak için ideal zamandayız. Sabah padoğa varır varmaz ölçümleri
başlatmak için uygun düzenek ve sistemi kuruyoruz. Üst kabuk tutucularımız
görece az portatif, dolayısıyla yarıştaki checkpoint noktaları için ekip
arkadaşlarımız bu görevi üstenecekler gibi gözüküyor, ancak şu an herkesin
harici işi olması dolayısıyla ölçümler sabit konuma göre alınıyor.
On day 6, we had a sunny sky in Darwin as usual. As we went to our paddock we position our top shell in order to log some measurements.
Hafta sonunun gelmesiyle salı günü başlayacak
kontroller için takımlar Hidden Valley’e gelmeye başladılar. Elbette gelen
takımların çoğu padokları dolaşarak hem tanışıyor, hem de bilgi paylaşımında
bulunuyorlar. Bu takımlardan pek çoğu padoğumuzu ziyaret ederek fikir
alışverişinde bulundular, aşağıda Tokai Üniversitesi Güneş arabası takımı ve
Blue Sky Güneş arabası takımının padoğumuzu ziyaretinden görselleri
görebilirsiniz.
Since
there were a couple of days were left for scrutineering most of the teams came
to their paddock to Hidden Valley. While unpacking their stuff they didn’t
leave out to share mutual knowledge. Most of the teams stopped by in our
paddock. Below, you can see our pictures with Tokai Solar Car Team and Blue Sky
Solar Team.
Takımların gelişiyle iyiden iyiye
kalabalıklaşan Hidden Valley için WSC komitesinin hazırlıkları da hızlandı
başta sadece kapıda bir yazıdan ibaret olan üniversite ve takım adımız, sonunda
panoya eklenerek hem ön hem de arka duvarımızdaki yerini aldı.
Since
most of the teams were settling to their paddocks, World Solar Challenge
committee speed up their work as well. Whereas we only had our name on the door
the previous week, we had our own boards on both sides of our paddock.
Yemek konusunda maliyet ve zaman odaklılık
sebebiyle hep pratik yemeklerden yanaydık. Ancak protein olarak sürekli tavuk
türevi tüketmek bir müddet sonunda kırmızı et ihtiyacını arttırdı. Hal böyle
olunca aradığımız tatta et bulamamaktan geleneksel lezzet köfteye yönelmeye
karar verdik. Elbette ki hazır köftelerde de aradığımızı bulamayacağımızı
bildiğimizden köfteyi kendimiz yapmalıydık, ancak bu normal şartlarda dahi
kolay olmayan iş, bu koşullar altında bir kat daha zor olacaktı. Sonunda, her
daim ekibe desteğini esirgemeyen ekip arkadaşımız Aykut Önol’un babası Sayın
Hürriyet Önol’un spesiyel köfte tarifi ve Aykut’un tartışmasız büyük emeğiyle
geceyi Türk usulü köfte patates ile tamamladık.
When it came to dinner we always had same
limited options and we were eating chicken in order to get some protein. We
decided that we all need to have some red meat but we were afraid to buy
prepared meals. We concluded that we should make our own meatballs in our own
traditional way. After all, Dear Hürriyet Önol showed his support ,like always,
and shared his own special meatball recipe with us and with great efforts of
Aykut we had the best meal so far; Turkish meatball and chips J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder