27 Ocak 2014 Pazartesi

Yarış Öncesi – Darwin 7. Gün / Prior to Race – Darwin Day 7


Bu pazar Darwin sabahına aracımızı Hidden Valley pistine çıkarmak üzere uyanıyoruz. Padoğa ilk gelen ekip maksimum enerji çekimini sağlamak üzere gözelerin temizlenmesi ve benzeri çalışmaları sürdürüyor.


 Hazırlıklar ve son kontroller akabinde ARIBA6 saat 10.00'da Hidden Valley pistinde sıralama turu çalışmalarına başlıyor. Yarım saatlik setler halinde takımların çalışmalarına izin veriliyor. Bunun için yetkiliden izin alıyor ve müsait saat dilimine kaydınızı yaptırıyorsunuz. Gün içinde yoğunluk az ise birden çok defa ancak üst üste olmamak koşuluyla sürüş denemesi yapabiliyorsunuz.



Biz de tam bu müsaitlik durumu sebebiyle öğleden sonra yedek sürücümüzle tekrar teste çıkıyoruz.
Her şeyin yolunda gitmesi durumunda sıralama turu için asıl sürücü, uzun yol için asıl ve yedek sürücülerimizi değişmeli olarak kullanmak istiyoruz ancak, yine de tedbiri elden bırakmamak, olası bir sorun durumunda sürpriz yaşamamak adına yedek sürücümüzle de çalışma gerçekleştiriyoruz.


Öğleden sonra yapılan 2.sürüşün ardından alınan veriler inceleniyor ve en iyi tur süresi için iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Strateji ekibi bu konuya odaklanırken, diğer ekiplerde kendi iyileştirmeleri üzerine çalışıyorlar.




Gün içinde yine diğer ekiplerin padoğumuza ziyaretleri gerçekleşiyor. Bir kaç paylaşıma uzak ekip dışında Hidden Valley'de herkes oldukça dost canlısı.. Yarış rekabetinden ziyade büyük bir paylaşım ortamı söz konusu, sorulan sorular genelde cevapsız bırakılmıyor ve kimsede güleryüz eksik olmuyor.



Bugünü bizim için ayrıca değerli kılan ekibimizin son ve kıymetli parçası olan sevgili teknik menajerimiz Fatih Can arkadaşımızın ve danışman hocamız Öğr. Gör. Dr. Orhan Atabay’ın da bize sabah 05.30 itibariyle Darwin’e iniş yaparak katılacak olmalarıdır. Cumartesiyi pazara bağlayan gece çıkış yaptıkları Atatürk Havalimanında çekilmiş olan bu fotoğraflarını paylaşarak, aramıza katılmalarından duyduğumuz mutluluğu dile getirmek istiyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder