2 Ekim 2013 Çarşamba

Yarış Öncesi – Darwin’de 5. Gün / Prior to Race – Darwin Day 5

Dün aldığımız izne binaen bugün için uzun yol test yapmayı planlıyorduk ancak yaşadığımız ufak teknik aksaklıklar dolayısıyla bugünü atölyede çalışmaya ayırmaya karar verdik. Bu çalışma esnasında yine Hidden Valley’e yeni gelen ya da eskiden bulunup tekrar ziyarette bulunan diğer ekiplerden misafirlerimiz oldu. Bu ekipleri padoğumuzda ağırlayıp, araçlar ve yarış üzerine konuştuk.

Although we were planning to make on road tests on day 5, due to some problems we faced, we decided to work in the paddock for a few more days. During the day, we had visitors from both newcoming teams and settled teams. We had a chat with these teams about the solar cars and the race.




Ekibin günü padokta geçirecek olmasından istifade organizasyonel konularda çalışma fırsatı da yakalamış olduk. Geldiğimiz günden beri hostel konusunda memnuniyetsizlik yaşıyorduk, baktığımız daha iyi alternatifler için de inceleme fırsatı bulamamıştık. Bu fırsattan istifade gerekli incelemeleri yapıp, kafamızdaki kritelere daha uygun bir hostele geçiş yaptık. Darwin’de geri kalan günlerimizi yeni hostelimiz Ashton Lodge’da geçirmeyi planlıyoruz.

Since the technical team was goin to work in the workshop for the day, as organization group we decided to resolve our discontent about our hostel. We checked the hostels nearby and found a convenient one. We agreed with Ashton Lodge to check in fort he following morning.

Padoğumuzun da içinde bulunduğu çalışma alanımız Hidden Valley için akşam son giriş saati 19.00, daha sonrasında çıkış yapabiliyor ancak giremiyorsunuz. Bugün için istisnai olarak yapılacak yarış dolayısıyla bu saat 18.00’a alındı. Yoğunluk dolayısıyla bu küçük ayrıntıyı atlamamız ve uzun süren alışverişimiz dolayısıyla ufak bir gecikme yaşasak da tolere edilmesi sayesinde padoğumuza sorunsuz döndük.

Normally you can not enter to Hidden Valley after 7 o’clock and today there was a race on the track so we had to enter before 6 o’clock. So we had to organize our shopping and other stuff accordingly. Fortunatelywe didn’t face any problems.


Saati aşağıya çeken bu yarış, Darwin’de geleneksel olarak yapılan araç ve motor yarışıydı. Kişiler kendi araçlarıyla katıldıkları bu yarışta teke tek karşılaştıkları diğer aracı 100m’lik parkurda geçme üzerine yarışıyorlar. Yarışın müdavimi olduğu belli olanlar da sadece keyif için katılanlar da yarıştaydı, ancak özellikle müdavimler arasında oldukça farklı yapıda araçlar dikkatimizi çekti. Kendi parkurumuzun üzerindeki seyir alanından yarışı takip etmek farklı ve keyifliydi.

This race is a traditional race in Darwin for both cars and motors. Each participant enters with their own vehicle and race with another participant one-to-one . Some regular fixtures were among the participants which caught our interest.
To watch such a race from our own paddock was an entertaining thing for us.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder