1 Ekim 2013 Salı

Yarış Öncesi - Darwin’de Ekip Öncesi Son Hazırlıklar / Prior to Race - Preparations in Darwin



Technical crew in Istanbul Ataturk Airport

00.40 İstanbul Atatürk Havalimanından hareketle yola çıkan teknik ekibimiz İstanbul’dan ayrılmadan önce havalimanında yukarıdaki pozu vererek 21 saatlik kıtalararası yolculuklarına başladılar. Singapur aktarmalı yolculuklarında 6 saatlik aktarma süresini değerlendiren ekip küçük bir Singapur turu atmayı da ihmal etmedi.

At 00.40 our technical team started their journey from Istanbul Ataturk Airport . The team made good use of their 6 hours of transfer time in Singapore and had a mini tour of the city.



Teknik ekibin Darwin’e varış günü olan 23.09.13 pazartesi günü öncesinde hazırlıkları tamamlamak üzere organizasyon ekibi olarak Pazar gününden Darwin’e geçiyoruz. Uçaktan iner inmez ilk durağımız araç kiralama noktası.. Aylar öncesinden rezerve ettiğimiz araçlarımızı alıyor ve konaklama noktamıza doğru yola çıkıyoruz. Konaklama için Youth Shack Hostel’den yer ayırtmıştık ve gece gelecek tüm arkadaşlarımız için de olmak üzere ekip odalarını ayarladık.

As organization team, we went to Darwin on sunday to meet with our technical team who would join us on monday early morning. As we got off the plane we went to Hertz to rent the cars we have booked months ago. Our first destination was Youthshack hostel where we arranged the rooms for all of our team mates.





Araç kiralama ve konaklama ayarlamasını tamamladıktan sonra ufak bir şehir turu atıyoruz. Şehir Melburn ve Sidney’e göre elbette çok küçük ve elbette çok daha sıcak. Sıcaklıktan öte tropikal iklimde olmasından dolayı hava çok nemli. Önceki şehirlerde genelde soğuk havaya rastlayan bizler için bu sıcak hava başta keyifli olsa da, bir süre sonra ileriki günler için “sıcak” çalışma koşullarının bizi beklediğini hissettirerek soğutucu ihtiyaçlarını bir an evvel gidermemiz gerektiğini hatırlatıyor.

Then we had a mini tour of Darwin which is a much more smaller and a hotter city compared to Melbourne and Sydney. On the other hand, the humidity of the air was also different due to the  tropical climate in Darwin. Although we loved the hot weather in the  first place because of the  cold weather we have faced in Sydney and Melbourne, we recognized that we had to find a solution for the it.

Şehir turu akabinde pazartesi itibariyle WSC ( World Solar Challenge) komitesi tarafından tarafımıza tahsis edilecek olan padoğumuzda çalışacağımız, Hidden Valley’i görmeye gidiyoruz. Beklediğimizin aksine kapıları kapalı olan pisti, uzaktan inceleyip ertesi sabah gelmek üzere dinlenmeye hostelimize geçiyoruz.

After our mini tour, we went to Hidden Valley to see our new workshop for the next two weeks. However it was closed, so we went back to our hostel for a rest and called it a day.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder