1 Ekim 2013 Salı

Yarış Öncesi – Darwin’de 1. Gün / Prior to Race - Darwin Day 1

23.09.13 saat 04.30’da teknik ekipten 9 arkadaşımız daha bize katılmak üzere çıktıkları yolculuklarını tamamlıyor ve Darwin’e iniş yapıyorlar. Saat 05.30 itibariyle Darwin Havaalanında İTÜ Güneş Arabası Ekibi’nden 13 kişi olarak hatıra pozumuzu çektiriyoruz.

On 23.09.2013 at 4.30, 9 of our team members has arrived to Darwin. At 5.50 we took a picture  as the team.



Uzun yolculuk sonrası ekibin dinlenebilmesi ve yerleşebilmesi için hep birlikte hostele dönüyoruz. Birkaç saatlik dinlenme ve yerleşmenin ardından, araç ve eşyalarımızı taşıyan sevgili tır şöforümüz Craig’ten telefon geliyor ve Darwin’de olduğunu bize haber veriyor. Salı günü varacağı şeklinde konuştuğumuz Craig’in bu güzel sürprizi bizi hem şaşırtıyor hem de çok sevindiriyor. Uçakta uyumuş olan, merak duygusu altındaki ekip için hazırlanma birkaç dakika sürüyor ve tırımızla birlikte Hidden Valley yollarına düşüyoruz.

After their  long flight, we all head back to our hostel in order to settle and get some rest. After a couple of hourse we got a call from our lovely truck driver Craig who tells us that he is in Darwin. We were expecting him to arrive on tuesday so we were delighted with this suprise. The technical team has already slept during their flight so they got ready in a few minutes and we head off to Hidden Valley.



Hidden Valley’de üzerinde adımız yazan 28 numaralı padok önünde yerimizi alıyor ve yerleşmeye başlıyoruz. İçinde eşyalarımızın ve aracımızın bulunduğu tırı boşaltmak ve padokta neredeyse yeni bir atölye inşa etmek kolay olmuyor ancak 3 saatlik çalışma sonunda atölyemizin Darwin ayağını kurmuş oluyoruz.

In Hidden Valley we started unpacking in our paddock, number 28. Unpacking all of the equipments and  the solar car and  on the  one hand rebuilding the workshop took 3 hours but at the end we had our new workshop in Darwin.





Yerleşimimizi tamamlamak için çalışırken bizimle beraber Hidden Valley’de bulunan birkaç ekipten biri olan IVE Güneş Enerjili Araç takımı padoğumuzu ziyaretimize geliyor, karşılıklı sohbetlerle bilgi paylaşımında bulunuluyor ve WSC’13 ün ileri dönük sıcak ilişkiler kurduğumuz ilk takım oluyorlar.

While organizing our paddock,  IVE Solar Car Team dropped by and we had a chat about our current situations. They have become the first team we contacted  from World Solar Challenge 2013.


Padok içi düzeninin yanı sıra kendimize ek yaşam alanı yaratmak adına padok önüne de çadırımızı kurup, iyiden iyiye padoğumuza yerleşiyoruz. Yaklaşık 2 hafta zaman geçireceğimiz bu alanda mümkün olduğunca kendimizi rahat hissedebileceğimiz bir çalışma alanı oluşturmaya çalışıyoruz.

Since we were going to spend two weeks in our paddock, we tried to make  it as comfortable as possible. We have built our tent in front of our paddock and and built ourselves a resting area.



Yerleşimimizi tamamlamamızla birlikte ekip ilk çalışmalarını yapmaya, araç ile alakalı temel kontrollerine başlıyor. Aracımızın 13 gün süren gümrük ve yolculuk süresi boyunca neyse ki herhangi bir hasar görmediği, sapasağlam şekilde Darwin’e kadar ulaştığı ekip onayıyla teyit edilmiş ve böylelikle herkesin içi rahatlamış oluyor.

After we were done with the unpacking, the technical team started to check the basic things. Fortunately, ARIBA 6's 13 days of journey has not made any harm and all of us were relieved.


Bu uzun ve yorucu günün sonunda ekip olarak son çalışmalarımızı da yapıp, dinlenmek için hostelimize dönüyoruz.

After completing the final checkings on the car, at the end of our first day in the  paddock,  we returned to our hostel to get some sleep.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder