6 Şubat 2014 Perşembe

Yarış 6. Gün / Race Day 6

Bir çoğumuzun hayatımdaki en soğuk gece diye tanımlayabileceği derecede soğuk bir gecenin ardından yavaş yavaş yeni güne uyanmaya çalışıyoruz. Neyse ki kimsenin hasta olmadığı gecenin sabahında sağda solda ısınmak için zıplayan insanlar, arabaların klimalarından medet umanlar ve kat kat örtünerek çadırına pusanlar havanın aydınlanmaya başlamasıyla kırılan soğuğun da gücüyle adapte olmaya başlıyorlar.



Diğer takımlarından güne başlamaları ve havanın da giderek aydınlanmasıyla etraf biraz daha hareketleniyor. Kamp alanını toplar ve yeni gün için hazırlık yaparken bir yandan da  üst kabuk sabah güneşiyle beslenmek üzere uygun pozisyona getiriliyor.



Hazırlıkların tamamlanmasıyla alandan çıkış yapıyoruz. Hava bugün son derece açık ve önceki günlerde olan şiddetli rüzgar yok. Son gün için keyifli bir hava ile birlikte aracımızın sağlıklı bir şekilde yola devam etmesi tüm ekibi motive ediyor ve günlerdir süren keyifsizlik bir parça olsun dağılıyor.



Keyifli ve sorunsuz bir yolculuğun ardından günün sonuna yaklaşırken resmi bitiş noktasına varacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Şehir merkezinin dışında yani trafiğe dahil olmadan bir bitiş noktası belirleniyor. Bugün için yarışı o noktada tamamlayıp yarın yani son gün şehrin içinden geçen özel tura dahil olarak bitiş noktasına varacak ve kutlamalara katılacağız.

Nihayet beklenen an geliyor ve yarışın tamamlanış noktasına varıyoruz. Yine o güzel pembe işaret spreyimiz bu defa günü değil bitişi işaretliyor. Tüm ekip buruk da olsa büyük mutluluk içindeyiz.




Ekipte büyük coşku yaşanıyor, yaşanan onca şeyin yarattığı etki en çok bu anlarda etkisini gösteriyor ve büyük bir duygu patlaması yaşanıyor. Ertesi gün tam bu noktadan kutlamalara katılmak için hareket etmek üzere aracımızı kamyona yüklüyoruz. Bize eşlik eden gözlemcilerimizi de kalacakları yere bıraktıktan sonra bu ve bundan sonraki gecelerimizi geçireceğimiz Adelaide’daki hostelimize gidiyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder