6 Şubat 2014 Perşembe

Yarış 5. Gün / Race Day 5

Önceki gece yapılan çalışmalar sonucunu gösteriyor ve günlerdir süren özverili çalışma sonunda araç hareket ediyor. Herhangi bir aksilik olmaması adına adeta gözünün içine baktığımız aracımızın çalışması bizim için inanılmaz mutluluk verici. Zaman kaybetmeden mümkün en fazla kilometreyi yapabilmek adına yola koyuluyoruz.


Önceki açık ve salt güneşli günlerin aksine bugün alabildiğine bulutlu ve rüzgarlı. Kontrol noktası öncesinde aracın bu rüzgarda devam etmesinin ciddi risk oluşturduğuna karar vererek hızla varmaya çok yakın olduğumuz kontrol noktasından bir sonraki noktasına ilerlemek üzere aracı tekrar kamyona yüklüyoruz.

Aracı yükledikten kısa süre sonra vardığımız kontrol noktasında rüzgar dolayısıyla araçları devrilmiş bir ekip görmemiz adeta bu yüklemenin gerekliliğini bizlere kanıtlıyor. Kendilerine geçmiş olsun dileyerek ve yine bizim gibi zor bir yarış geçiren diğer ekiplerle sohbet ederek kontrol noktasında kalım süresini tamamlıyoruz. Bahsettiğimiz planlar doğrultusunda bu kontrol noktasında aracı indirmeyerek yola devam ediyor ve bir sonraki kontrol noktasına ilerliyoruz.


Kontrol noktasına yakın bir alanda son kamp gecemiz için uygun bir çadır kamp bulamıyoruz ve ilk defa herhangi bir çadır kamp bulamadan çölde kamp kuruyoruz. Neyse ki durduğumuz noktada üstü kapalı bir alan bulup diğer ekiplerin öncesinde alana vardığımız için oraya yerleşebiliyoruz. Hemen alana aracı da getirip ertesi gün için akülerimizin daha dolu olması adına uygun açıyla üst kabuğu güneşe tutuyoruz.


Bulunduğumuz yer gerçekten mükemmel bir manzaraya ve doğa harikasına sahip. Bulunduğumuz yerden gözüken tuz gölü ciddi anlamda kurumuş ve tuz deryası bir çöl yaratılmış durumda. Bu dev tuz kumsalında alabildiğine yürüyebiliyorsunuz. Özellikle gece zifiri karanlıkta ve açık havada gök yüzündeki ışıkları yansıtan dev beyaz kumsala bakmanın da gezmenin de keyfi çok büyük.



Bulunduğumuz alanın tamamen açık olması dolayısıyla şimdiye kadar yaşadığımız en soğuk geceyi geçiriyoruz.  Kaldığımız yerde bir iki yabancı ekibin yanı sıra bizimle birlikte Türkiye’den katılan bir diğer ekip olan Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Ekibiyle yarış başından beri ilk defa aynı alanda kalıyoruz. Soğuk ama keyifli bir gecenin ardından herhangi bir aksilik olmazsa yarışın bitiş noktası olan Adelaide’a varacağımız güne uyanmak üzere çadırlarımıza geçiyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder