2 Şubat 2014 Pazar

Yarış Öncesi – Darwin 13. Gün / Prior to Race – Darwin Day 13

Darwin’deki son günümüzde bizi bekleyen pek çok iş için erkenden kalkıyoruz. Öncelikle araçla yola çıkmadan son kontrolleri yapmak istediğimizden güne araç testi ile başlıyoruz.


Yarış stratejisi ile ilgili son kararlar elde edilen son veriler ışığında veriliyor. Yapılan çalışmalar ve derlenen bilgiler için artık nihai karar zamanı.. Öğlene kadar süren çalışmalar karara bağlanıyor ve biz ekip olarak açıklamaları dinlemek üzere Convention Center’a giderken araç akşam kamyona yüklenene kadar padoğa yerleştiriliyor.

Convention Center’daki toplantıda yarış yapısı, karşılaşabileceklerimiz , rota ve aklınıza gelebilecek diğer pek çok şey hakkında bilgi alırken bir yandan da ilk gözlemcimiz ile tanışmış oluyoruz. Artık iyiden iyiye yarış havasına giren ekip için bu toplantı akılda kalan bazı ufak sorulara cevap sağlıyor ve son toplanmaları yapmak üzere padoğumuza dönüyoruz.



İlk gözlemcimiz dünya tatlısı orta yaşlı bir hanımefendi.. Kendisi bizi sevgiyle karşılıyor ve elinden geldiğince yardımcı olacağını söyleyerek hem deneyimi olmayan bizleri rahatlatıyor hem de iyice yarış havasına sokuyor. Bizler de iyiden iyiye yarış rekabetini edinirken bir yandan da bu dünyanın en önemli yarışlarından birinde bulunmanın tarifsiz mutluluk ve gururunu doyasıya yaşıyoruz.


Yarın sabah 8 itibariyle sıralama turuna binaen ilk bitiren araç ilk çıkmak üzere biz 9. olarak çıkacak ve tüm kıtanın en güneyine yani Adelaide’a olan yolculuğumuz başlamış olacak. Bu kıtadaki son sıcak günlerimiz ve hostel konforu olmasına rağmen bir hafta kadar çadırda kalacağımız düşünülürse son rahat gecemiz olacak.

Toplantı sonrası tüm eşyalarımızı tıra yüklemek ve padoğu tamamen boşaltarak vedalaşmak için Hidden Valley’e dönüyoruz.


Tüm eşyalarımızı toplayıp tıra düzgün bir biçimde yerleştirmek, çölde bize zorluk yaratmayacak bir tır iç düzeni yaratmak neredeyse gece yarısına kadar sürüyor. Akabinde ertesi sabah yani yarış sabahı dinç olabilmek adına daha fazla geç kalmadan deyim yerindeyse padoğumuza kilidi vurup gelecek yıllarda tekrar görüşmek ve bulunmak dileğiyle Hidden Valley’den ayrılıp, hosteldeki son gecemize doğru yol alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder