2 Şubat 2014 Pazar

Yarış Öncesi – Darwin 12. Gün / Prior to Race – Darwin Day 12

Sabahın ilk saatlerinde padoğumuzdayız, dinamik testlerle belirlenecek tur sıramız için son hazırlıklarla ilgileniyoruz. Havası son derece açık, keyifli ama biraz heyecanlı bir sabah.. Her şeyin güzel olmasını dileyerek sıramızı beklemeye başlıyoruz.


Saat yaklaşık 11 civarı sonlara doğru sıramız geliyor ve pistte bizden beklenenleri yapıyoruz. Şimdiye kadar yapılan tüm çalışmalar ve iyileştirmeler faydasını gösteriyor ama şansın da önemli bir faktör olduğunu gözler önüne serercesine önümüze denk gelen farklı bir ekip bize hız kaybettiriyor ve düşündüğümüzün birkaç adım gerisinde bir süreyle tamamlıyoruz. Hesaplarımıza göre süremiz 2:23 civarı ve bu süreyle ilk 10da başlamayı neredeyse garantileyerek hazırlıklara devam ediyoruz.

Daha önce bahsettiğimiz üzere çöl koşullarında kolaylık sağlaması amacıyla araçlarımızdan siyah olanı beyazıyla değiştirmek üzere araç kiralama şirketi ile görüşmüştük ancak dönemsel yoğunluk nedeniyle haftasonuna kadar beklememizi istemişlerdi. Bugün yapılan görüşmede bize değişim sağlayamayacakları belli olunca elimizdeki araçlardan uygun olanın da yarış kurallarına uygun olarak kaplanabilmesi için çalıştığımız araş kaplama yerine gittik. Kaplama işlemi tamamlandıktan sonra da yarış komitesinden ilgili kişilere kontrol ettirip son onayımızı almış olduk. Böylelikle sitede gözüken ekibimiz için belirtilmiş “fail” yazısı tamamen kalkmış oldu.


Akşam takım kaptanı ve sürücüler için ufak bir bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Burada verilen yarışla ve kurallarla alakalı bilgilere ek olarak cumartesi günü tüm ekibin katılımının beklendiği bir toplantı olacağı bilgisini alıyoruz.

Gün içerisinde sıralama turu dereceleri belli oluyor ve ölçtüğümüz sürenin doğru olduğunu görüyoruz. Tam olarak 2:23:70 süre yaparak yarışa 9. sıradan başlayacağımızı öğreniyoruz.


Yarışa az zaman kalması dolayısıyla çölde ihtiyaç duyabileceklerimizle alakalı alışverişe bugün de devam ediyoruz.  Sabah sıralama turu ve öğlen araç stickerlarıyla ilgilendikten sonra akşam üzeri alışveriş akabinde çamaşırhanede çamaşır yıkamaya gidiyoruz. 2 Haftayı Darwin’de deviren ekip, 1 haftalık çöl macerası öncesi yarışa artık saatler kala tüm hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.


Darwin’deki son günümüzde bizi bekleyen pek çok iş için erken kalkmak üzere hostelimize dinlenmek üzere dönüyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder