27 Ocak 2014 Pazartesi

Yarış Öncesi – Darwin 10. Gün / Prior to Race – Darwin Day 10

Kontrolleri başarıyla atlatmış ekibimiz için artık yarışa hazırlık çalışmaları ön planda ve bu kapsamda günü mümkün olduğunca teste ayırmak istiyoruz. Yarışın kendisi kadar yarışta bize stratejik kazanç sağlayacak başlama sıramızı belirleyen sıralama turu yarışı için de hazırlıkları ihmal etmiyoruz. Güne pistteki sıralama turu için yapılacak olan yarışa hazırlık kapsamında pistte testle başlıyoruz.


Yapılan çalışmalar son derece verimli sonuçlar doğuruyor ve pistteki sıralama turları için stratejimizin gösterdiği çizgiye maksimum yakınlıkta son derece başarılı bir grafik oluşturacak bir sonuç ortaya koyuyoruz.

Biz Hidden Valley’de testte iken dün dahil olduğumuz kontroller bugün de Foskey Pavilion’da devam ediyor. Bugün için katılım gösteren ekiplerin durumlarını gözlemlemek onları ve araçlarını daha yakından tanımak için bir grup olarak Foskey Pavilion’a bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Düne göre çok daha kalabalık olan kontrol alanında bir müddet gözlem yaptıktan sonra, aldığımız izinler neticesinde aracımızın uzun yolda kullanımını test edebileceğimiz alana sürüş denemesi için ekibin tamamı ile  buluşmaya gidiyoruz.



Uzun yol olarak addettiğimiz pistten farklı olarak birebir yarışı simule etmemize imkan sağlayan bu belirlenmiş alan yaklaşık 60 km’lik kullanım yoğunluğu düşük ama halka açık gidiş geliş bir yol.. Burada birkaç tur gidiş dönüş yaparak testlerimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz.


Yol durumu, testlerimizin yapısı ve zamanın el verdiği şekilde 3 defa aynı yolu sürerek yaklaşık 180 km yol yapıyoruz ve bu test esnasında herhangi ciddi bir sorunla karşılaşmamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Araçla ilgili hızlanma ve stabilite gibi parametreleri de kontrol etmemizi sağlayan bu yol denemesi bize hem bazı iyileştirme fikirleri sağlarken hem de iyileştirme yaptığımız konuları test edebilme şansı tanıyor.


Öğleden sonra başladığımız testi hedeflediğimiz km’yi yapmış olmamız ve havanın kararmaya başlaması dolayısıyla nihayetlendiriyoruz. Testi tamamlama zamanımız yaklaşırken eskort araçlarımızdan birinin benzinindeki ciddi azalma dolayısıyla bir grup pek de yakın olmayan benzinciye doğru yola çıkıyor ve bu süreçte geri kalanlar olarak aracın tıra yüklenmesi süreciyle ilgileniyoruz. Bu pek de yakın olmayan benzinciden gelecek aracımızı bekleme sürecinde biraz da doğal hayatı inceleme şansı yakalıyoruz ve özellikle çevredeki termit yuvalarını keşfe çıkıyoruz. Yarış hazırlık temposu içerisinde pek de incelemeye fırsat bulamadığımız Avustralya doğası her anlamda etkileyici.


Bu benzin deneyimi bize yarış için bir kez daha tedbirli olmanın önemini hatırlatıyor. Bu pek de yakın olmadığını düşündüğümüz yol aslında çöl şartları için son derece kısa ve bu gibi bir senaryoyu kesinlikle yarışta yaşamamamız gerekiyor. Bunun önemini bir kez daha görmemizi sağlayan bu testten almış olduğumuz yeni verileri incelemek, organizatif anlamda karşılaştığımız problemler hakkında görüşmek üzere ayrılıyor, öncelikle toplantı için padoğumuza ve akabinde de dinlenmek için hostelimize geçiyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder